500 g hladké mouky
250 ml vlažného mléka
150 ml oleje
40 g droždí
1 lžíce cukru
Náplň:
salám
sýr
uzené maso
kysané zelí
Sladká náplň:
čokoláda, ořechy...
Navrch:
kmín, mák, sezamové semínko
Do mísy nasypeme mouku a uděláme důlek pro kvásek. Do důlku nalijeme vlažné mléko, nadrobíme droždí a zasypeme lžící cukru. Někdo dělá kvásek v jiné nádobě, ale já šetřím myčce práci a dělám ho takto :-). Asi po deseti minutách je kvásek nakynutý. Přidáme olej a zamícháme. Necháme na teplém místě kynout. Já dávám misku s těstem do větší nádoby s teplou vodou. Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 díly a každý vyválíme do kruhu (no - do kruhu - ještě se mi to nikdy nepovedlo :-) Na každý díl dáme připravenou náplň (teď jsem použila miniklobásky). Zabalíme tak nějak do tvaru rohlíčků, s každým rohlíčkem "ťápneme" do mističky s kmínem, mákem nebo sezamovým semínkem - je to lepší, než nakonec sypat. To pak je kmín všude :-). Dáme na plech. Pečeme na 200 stupňů asi 20 minut - do zrůžovění.
Nevím, co mají tyto rohlíčky společného s městem Olomouc, ale každopádně stojí za vyzkoušení, jsou vynikající!!!
Těsto je samozřejmě možné připravit v domácí pekárně.
Autor: innael | |
Datum vložení: 18.07.2010 17:31 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz