TopRecepty.cz

Budínská bábovka


Budínská bábovka

Suroviny

250 ml mléko
50 g hrozinky
50 g mandle
50 g cukr moučka
300 g hladká mouka
máslo
15 g droždí
sůl

Postup

Z droždí, části vlažného mléka, lžíce cukru a mouky uděláme kvásek. Přidáme k ostatním surovinám a vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout 40 minut. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na tři díly a z každého rozválíme asi 30 cm dlouhý pramen. Necháme odpočinout 20 minut, potřeme rozpuštěným máslem a spleteme cop. Vložíme do vymazané bábovkové formy a necháme patnáct minut kynout.
Bábovku dáme do předehřáté trouby (200°C) a deset minut zapékáme. Potom teplotu snížíme a pečeme půl hodiny.
Po upečení bábovku vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem.

autor Autor: www.zarovi.cz
Datum vložení Datum vložení: 21.03.2008 21:09

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz