250 ml mléko
50 g hrozinky
50 g mandle
50 g cukr moučka
300 g hladká mouka
máslo
15 g droždí
sůl
Z droždí, části vlažného mléka, lžíce cukru a mouky uděláme kvásek. Přidáme k ostatním surovinám a vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout 40 minut. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na tři díly a z každého rozválíme asi 30 cm dlouhý pramen. Necháme odpočinout 20 minut, potřeme rozpuštěným máslem a spleteme cop. Vložíme do vymazané bábovkové formy a necháme patnáct minut kynout.
Bábovku dáme do předehřáté trouby (200°C) a deset minut zapékáme. Potom teplotu snížíme a pečeme půl hodiny.
Po upečení bábovku vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem.
Autor: www.zarovi.cz | |
Datum vložení: 21.03.2008 21:09 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz