2 hrnky bezlepkové mouky (Schär, Jizerka)
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka
5 lžic másla (rozpuštěného)
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 vajíčko
Na drobenku:
máslo
krupicový cukr
mouka
Nejprve oddělíme žloutek od bílku. Žloutek vyšleháme s částí cukru, postupně k němu přidáme všechny ostatní ingredience. Nakonec vmícháme vyšlehaný bílek. Těsto vlijeme na nevymaštěný a nevysypaný plech. Poklademe ovoce a nakonec posypeme žmolenkou.
Koláč dáme do předehřáté trouby a pečeme na 180°C asi půl hodiny.
Autor: Papunka (Eva) | |
Datum vložení: 23.07.2010 12:28 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz