Těsto:
6 vajíčko
140 g polohrubé mouky
100 g moučkového cukru
Krém:
2 čokoládu na vaření
2 smetana 33%
2 banán
Trošku másla
hrubé mouky na vysypání plechu.
Nebo pečící papír.
Den předem večer si svaříme smetanu s čokoládou (nenechat projít varem). Po malém vychladnutí dáme do ledničky odležet na druhý den. Zhruba po 12 hodinách smetanu vyšleháme.
Poté vymažeme plech máslem, vysypeme hrubou moukou a přejdeme k přípravě těsta.
Oddělíme bílky a žloutky. Žloutky+cukr+poloh.m. smícháme a poté přidáme vyšlehané bílky. Nalijeme na plech, stejnoměrně rozprostřeme těsto po plechu a vložíme ho do vyhřáte trouby na krátkou chvíli. Pozor, ať se neupeče moc, špatně by se rolovalo. Těžko udávat čas a teplotu, poněvadž to opravdu záleží na spotřebičích každé z Vás:o))
Poté vyjmeme a opatrně sejmeme na utěrku a pomalu ještě za tepla srolujeme a dáme klidně odpočinout takto srolované těsto v utěrce do lednice. Až je těsto vychladlé pomažeme 2/3 šlehačky, poklademe banány viz. foto a již bez utěrky zabalíme a potřeme zbytkem šlehačky a dáme zatuhnout do leničky.
Pravda je, že než dám roládičku zatuhnout ve finále do ledničky, tak už jí mám jen půl, moc chutná dětem a i manželovi, ač nemusí sladké..Prostě pařížská šlehačka s banánem je mňam:-))
Autor: xunecka (Bára Vodenková) | |
Datum vložení: 04.08.2010 13:36 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz