TĚSTO:
300 g hladké mouky
175 g másla
3-4 lžíce studené vody
NÁPLŇ:
5 středně velkých broskví
150 ml zakysané smetany
3 žloutky
190 g pískového cukru
30 g hladké mouky
DROBENKA:
60 g másla
75 g hladké mouky
60 g pískového cukru
1/2 lžičky mleté skořice
TĚSTO:Ve středně velké míse smícháme mouku, máslo,vodu a z těsta vytvoříme hladkou kouli. Těsto rozdělíme na dva díly, jeden trochu větší než druhý. Na pomoučeném vále(já těsto válím na pěčícím papíře,který pak i s těstem vložím do formy, těsto se méně trhá) z většího dílu těesta vyválíme kruh o síle asi 3mm, který bude po celém obvodu o 4 cm větší než obrácená forma . Těsto jemně přitlačíme ke dnu a stěnám formy, aby přiléhalo.Troubu předehřejeme na 220°C.
NÁPLŇ:Oloupejte broskve a nakrájejte na plátky silné asi 5 mm. Do podkladu urovnejte plátky broskví, tak aby se částečně překrývaly. Ve středně velké misce třete zakysanou smetanu , žloutky, cukr a mouku, až jsou dokonale promísené;směsí pomalu polévejte broskve.
Ze zbylého menšího dílu těsta vyválíme kruhový plát, který položíme na náplň.Převis z prvního dílu spojíme s přiloženým plátem. Koláč pečeme 30 minut ve vyhřáté troubě. Mezitím si připravíme drobenku: v malé misce zpracujeme dohromady máslo, mouku a cukr, až se začne tvořit hrubé drobty. Vmíchejte skořici.Když se koláč peče 30 minut, nasypejte na koláč drobenku a pečte ještě 15 minut, než drobenka bude růžová. Koláč lze podávat jak teplý, tak i studený.
Autor: Klarak | |
Datum vložení: 05.08.2010 00:23 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz