Těsto:
6 žloutků
6 lžic cukru moučky
6 lžic oleje
6 lžic polohrubé mouky
3 lžíce kakaa
1 kypřící prášek
sníh ze 6 bílků
Krém:
1 l mléka
200 g cukru krystalu
13 lžic hladké mouky
250 g másla
rum podle chuti
2 šlehačky v prášku
Na ozdobu:
kakao
strouhaná čokoláda
1.ušleháme žloutky s moučkovým cukrem a olejem. Zbylé bílky necháme na sníh. Do směsi přidáme polohrubou mouku se smíchaným kakaem a kypřícím práškem.
2.Zatím ušleháme tuhý sníh z bílků a lehce ho vmícháme do těsta.
3.Těsto nalijeme na vysoký plech a dáme do předehřáté trouby.Pomalu upečeme.
4.Uvaříme si krém z mléka, cukru a hladké mouky. Směs musí být velmi tuhá. Necháme vychladnout.
5.Ve šlehači zozšleháme máslo s rumem a postupně přidáváme vychladlý mléčný krém. Šleháme a podle chuti ještě můžeme přidat trochu cukru a rumu. hotový krém důkladně rozetřeme na upečený a zchladlý piškot.
6.Ušleháme šlehačky a potřeme jimi krém. hotový dezert ozdobíme kakaem nebo strouhanou čokoládou.
Autor: gabinkajecna@seznam.cz | |
Datum vložení: 07.08.2010 20:03 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz