15 dkg sušeného mléka Laktino plnotučné (může být i polo.)
15 dkg moučkového cukru
2 lžíce glukózového sirupu (může být nahrazenou medem, ale nemá to pak už tu pravou chut falešného marcipánu)
1-2 lžíce oleje (může být použit i 100% tuk)
2-3 lžíce vody (pomalu přidávat)
mandlové aroma
Moučkový cukr smícháme se sušeným mlékem, pokud ho chceme obarvit, tak přidáme barvu, kterou si vybereme. Do této směsi přidáme glukózový sirup nebo med, mandlové aroma, olej a postupně přidáváme vodu. Hmotu hnětem tak dlouho dokud není vláčná a jemná. Nakonec hmotu zabalíme do celofánu a necháme ji uležet, ale ne do lednice!!!!
Glukózový sirup si kupuju v malé dávce ve výrobně cukrárny blízko mého bydliště. Takže pokud ho budete shánět, zajděte u vás :-) Jinak dá se koupit, ale prodává se ve velkém množství.
Autor: Iwakk (Iveta Vaňátková) | |
Datum vložení: 10.08.2010 21:51 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz