80 g strouhanky z celozrnného pečiva (třeba z rohlíku)
20 g strouhaných ořechů
30 g moučkového cukru
1 lžička strouhané pomerančové kůry
200 g nízkotučného jogurtu
1 bílek
množno přidat i trochu strouhaného muškátového oříšku
Strouhanku, cukr a ořechy za stálého míchání upražíme na pánvi do světlehněda a necháme vychladnout. Pak přidáme jogurt, pomerančovou kůru a promícháme. Nakonec do směsi lehce vmícháme ušlehaný sníh z 1 bílku a vzniklou hmotou naplníme připravené formičky. Můžeme použít formičky na mufiny nebo na čokoládu. Dáme zatuhnout do mrazáku tak na 2 hodiny, před podáváním ponoříme dna formiček do horké vody, aby se lépe vyklopily. Podáváme s dílky pomeranče, který dodá zmrzlině pikantnost. Zdobíme lístky máty nebo půlkami ořechů.
Zmrzlina je vhodná pro nízkotučnou dietu a možná vás její chuť i překvapí.
Velmi ráda zkouším neobvyklé recepty, tenhle jsem našla na netu v Dadalově kuchařce s velmi podrobným návodem.
Autor: Hella | |
Datum vložení: 17.08.2010 09:48 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz