TopRecepty.cz

Božský jahodový koláč


Božský jahodový koláč

Suroviny

KORPUS:
250 g hladké mouky
125 g cukru krupice
125 g másla
1 vejce
1 sáček vanilkového cukru
1 lžíce kypřicího prášku
špetka soli

TĚSTO:
250 g Mascarpone
200 g šlehačky
50 g cukru krupice
1 vanilkový lusk nebo sáček vanilkového cukru (Dr. Oetker)
1 citrón

NA OZDOBU:
500 g jahod nebo jakéhokoliv ovoce
1 sáček dortové želatiny (Dr. Oetker)

Postup

Elektrickou troubu rozehřejte na 180C, dortovou formu vymažte máslem a vysypte moukou. V míse utřete máslo s vejcem do zlatavé pěny. Přisypte cukr s vanilk. cukrem, špetku soli a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Promíchejte a rukou uhněťte jednolité pevnější těsto. Vyložte jím dortovou formu a pečte 20min, těsto zezlátne.
Upečené těsto vyndejte (mně se nepovedlo) a nechte na mřížce vychladnout. Jahody odstopkujte, omyjte a přepulte. Nechte okapat v cedníku.
Těsto:Mascarpone smíchejte s cukrem, přidejte zrníčka vanilk. lusku nebo přidejte vanilk. cukr, nastrouhanou kůru z citronu a zhruba 2 lžíce citron. šťávy. Promíchejte dohladka. Šlehačku ušlehejte dotuha a promíchejte s krémem z mascarpone.
Krém natřete na korpus a navršte na něj jahody. Dortovou želatinu připravte dle návodu na sáčku a nalijte na jahody.
Dejte na hodinu odpočinout do chladu.

Poznámka

Recept z časopisu..

autor Autor: Dadula
Datum vložení Datum vložení: 20.08.2010 16:48

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz