KORPUS:
250 g hladké mouky
125 g cukru krupice
125 g másla
1 vejce
1 sáček vanilkového cukru
1 lžíce kypřicího prášku
špetka soli
TĚSTO:
250 g Mascarpone
200 g šlehačky
50 g cukru krupice
1 vanilkový lusk nebo sáček vanilkového cukru (Dr. Oetker)
1 citrón
NA OZDOBU:
500 g jahod nebo jakéhokoliv ovoce
1 sáček dortové želatiny (Dr. Oetker)
Elektrickou troubu rozehřejte na 180C, dortovou formu vymažte máslem a vysypte moukou. V míse utřete máslo s vejcem do zlatavé pěny. Přisypte cukr s vanilk. cukrem, špetku soli a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Promíchejte a rukou uhněťte jednolité pevnější těsto. Vyložte jím dortovou formu a pečte 20min, těsto zezlátne.
Upečené těsto vyndejte (mně se nepovedlo) a nechte na mřížce vychladnout. Jahody odstopkujte, omyjte a přepulte. Nechte okapat v cedníku.
Těsto:Mascarpone smíchejte s cukrem, přidejte zrníčka vanilk. lusku nebo přidejte vanilk. cukr, nastrouhanou kůru z citronu a zhruba 2 lžíce citron. šťávy. Promíchejte dohladka. Šlehačku ušlehejte dotuha a promíchejte s krémem z mascarpone.
Krém natřete na korpus a navršte na něj jahody. Dortovou želatinu připravte dle návodu na sáčku a nalijte na jahody.
Dejte na hodinu odpočinout do chladu.
Recept z časopisu..
Autor: Dadula | |
Datum vložení: 20.08.2010 16:48 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz