4 vejce
150 g cukru krystal
1 vanilkový cukr
125 g másla
80 g vlašských ořechů (jemně nastrouhaných)
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
250 ml mléka
tuk na vymazání formy
hrubá mouka mouka na vysypání
Bábovkovou formu důkladně vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 160-165 °C.Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme pevný sníh.Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme změklé máslo a pak jemně nastrouhané vlašské ořechy. Následně přidáme po částech mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko.Nakonec už do těsta lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do připravené bábovkové formy.Formu s těstem vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 160-165 °C pečeme orientačně 45 minut. Propečenost pak vyzkoušíme špejlí, musí zůstat suchá.Po upečení bábovku vyklopíme a necháme vychladnout.
Autor: lenka (Lenka Stegnerová) | |
Datum vložení: 23.03.2008 20:27 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz