Na spodní vrstvu:
2 celozrnné housky (rozemlít na strouhanku)
5 lžic celozrnné müsli s rozinkami
150 ml nízkotučného kefíru nebo podmáslí
1 lžička třtinového cukru
2 lžíce marmelády – (lze i vynechat)
Tvarohová vrstva:
1/2 kg nízkotučného tvarohu
3 lžičky kokosu
1-2 lžičky medu
kakaový pudink
150 ml nízkotučného mléka
150 ml vody
1-2 lžičky třtinového cukru (dle chuti, nemusí být)
1 střední jablko – nahrubo nastrouhat
2 lžíce borůvek či jiného ovoce
Vše na spodní „korpus“ smícháme, vznikne hustá hmota, kterou pomocí ve vodě namočené lžíce rozetřeme do koláčové formy vyložené pečicím papírem ( měla jsem průměr 26cm ). Potřeme dvěma lžícemi Alnatura pyré (mango nebo rakytník, samozřejmě jde nahradit normální marmeládou nebo zcela vynechat).
Tvaroh s kokosem a medem vyšleháme do hladka, smícháme s vychladnutým pudinkem (ve kterém jsme zároveň povařili i jablíčko). Nakonec vmícháme borůvky. Rozetřeme na připravený korpus, pečeme ve vyhřáté troubě cca 30-35 minut.
Měla jsem chuť na něco sladkého, ale nerada hřeším kalorickými bombami. Tak vzniknul tento recept, při kterém jsem zároveň spotřebovala staré housky a přebytečný tvaroh. V tvarohové vrstvě je med a třtinový cukr uveden jen přibližně, každý si oslaďte podle své chuti. Výsledek je skvělý, báječně chutná jak teplý, tak studený ( studený jde dobře krájet ).
Autor: Sara Kolopa | |
Datum vložení: 26.08.2010 08:33 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz