120 g másla
1,25 šálku celozrnné žitné mouky
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky mleté skořice
1/2 šálku cukru
2 velká vejce
1 vanilkový cukr (BIO)
přibližné 6 menších nastrouhaných mrkví
Poleva:
150 g moučkového cukru
šťávu z 1 citronu
Smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl a skořici.V jiné míse za pomocí ručního mixéru ušlehejte máslo a cukr, poté přidejte vejce a vanilku. Dále zamíchejte mrkev a nakonec postupně vmíchejte mouku.Troubu předehřejte na 250°C, vymažte srnčí hřbet a naplňte jej těstem.Vložte do trouby a pečte asi 45 minut.Po vytáhnutí nechte chvíli stát a poté vyklepněte, nechte zchladnout a připravte polevu.Utřete moučkový cukr s citronovou šťávou a naneste na hřbet.
Inspirace u Marthy Stewart www.marthastewart.com
Autor: teniska (Lucie) | |
Datum vložení: 27.08.2010 16:56 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz