TopRecepty.cz

Mrkvový hřbet s polevou


Mrkvový hřbet s polevou

Suroviny

120 g másla
1,25 šálku celozrnné žitné mouky
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky mleté skořice
1/2 šálku cukru
2 velká vejce
1 vanilkový cukr (BIO)
přibližné 6 menších nastrouhaných mrkví

Poleva:
150 g moučkového cukru
šťávu z 1 citronu

Postup

Smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl a skořici.V jiné míse za pomocí ručního mixéru ušlehejte máslo a cukr, poté přidejte vejce a vanilku. Dále zamíchejte mrkev a nakonec postupně vmíchejte mouku.Troubu předehřejte na 250°C, vymažte srnčí hřbet a naplňte jej těstem.Vložte do trouby a pečte asi 45 minut.Po vytáhnutí nechte chvíli stát a poté vyklepněte, nechte zchladnout a připravte polevu.Utřete moučkový cukr s citronovou šťávou a naneste na hřbet.

Poznámka

Inspirace u Marthy Stewart www.marthastewart.com

autor Autor: teniska (Lucie)
Datum vložení Datum vložení: 27.08.2010 16:56

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz