330 ml černého piva
1 lžička perníkového koření
180 g másla
1 lžíce rozinek
80 g vlašských ořechů
180 g másla
3 vejce
200 g celozrnné mouky
150 g přírodního cukru (tmavého)
1/2 sáčku prášku do pečiva
1 lžíce medu
Do kastrolu dejte pivo s kořením,rozinkami,máslem a za stálého míchání pomalu přiveďte k varu. Nechte 5 minut provářet na mírném ohni, pak kastrol stáhněte z plamene, vmíchejte lžíci mléka a nechte vychladnout.
v míse vyšlehejte vejce s cukrem. Přimíchejte po částech mouku s kypřicím práškem a poté vlijte pivní směs. Přidejte nahrubo nasekané ořechy. Těsto nalijte(je poměrně řídké) do vymazané a vysypané formy a pečte na 170° 1 hodinu. Nechte vychladnout, vyjměte z formy. Já jsem ho ještě prořízla a promazala jahodovou zavařeninou. Podávejte se zakysanou smetanou, šlehačkou nebo zmrzlinou.
Mírně pozměněný recept na francouzský koláč MOELLEUX z časopisu FOOD
Autor: jajine | |
Datum vložení: 28.08.2010 10:35 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz