4-5 větších kyselých jablek
150 ml citronové vody suchého cidru nebo bílého vína
5-7 lžic třtinového cukru
1 lžička bramborové moučky
0,5 lžíce vody
300 ml ovesných vloček
75-100 g másla
1 vejce
Jablka oloupeme a pokrájíme na dílky. Dáme je do hrnce, zalijeme citronovou vodou (cidrem nebo vínem) a rozvaříme je na hustou kaši. Ochutíme 2-4 lžícemi třtinového cukru. Bramborovu moučku smíchíme s vodou a přilijeme k jablkům. Vše přivedeme k varu a pak stáhneme z ohně. Připravíme si vrchní vrstvu smícháním ovesných vloček, 3 lžič cukru, vajíčka a másla. Propracujeme nejlépe rukama a chvíli necháme odstát. Mezitím vlijeme jablečnou směs do vymazané, nebo pečícím papírem vyložené, formya na vrch klademe vrchní vrstvu z ovesných vloček. Klademe ji co nejtěsněji k sobě, aby na povrchu vytvořila křupavou krustu. Pečeme v troubě na 180 stupňů asi 30 minut.
Pozn. Vrchní vrstvu můžeme rozmixovat. Místo 100 g ovesných vloček můžeme přidat stejné množství mletých (sekaných) ořechů. Koláč můžeme jíst teplý i studený.
www.lucasinka.cz
Autor: Lucasinka (Lucie Kubikova) | |
Datum vložení: 31.08.2010 18:00 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz