Korpus:
3 vejce
100 g krupicového cukru (nebo krystal)
120 g hladké mouky
Krém:
250 g měkkého tvarohu
100 g zakysané smetany
cukr podle chuti
2 šlehačky
1 prášková želatina
kompotované broskve (velké 820g)
Rosol:
1,5 kompotovaných broskví
broskvový kompot (šťáva)
2 želé na dorty (čiré)
Celá vejce s cukrem šleháme do husté pěny, minimálně 5 minut, znásobí svůj objem a pěna je skoro bílá.Vmícháme lehce prosátou mouku, nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme při 160 °C. Korpus necháme vychladnout.Ušleháme obě šlehačky.V druhé míse sešleháme tvaroh, zakysanku a cukr dohladka.Šťávu z kompotu slijeme do kastrůlku, vmícháme želatinu a prohřejeme, dokud se želatina nerozpustí. Nesmí se vařit. Smícháme s tvarohovou směsí, vmícháme ušlehané šlehačky.Na korpus nalijeme 1/2 krému, poklademe plátky broskví (3 poloviny necháme stranou), zalijeme zbytkem krému a dáme chladit.Na vrchní rosol rozmixujeme v troše vody 3 poloviny broskví, doplníme do 1/2 l objemu, vsypeme dortová želé a dáme svařit.Nalijeme na částečně vychlazený a ztuhlý krém a necháme přes noc vše důkladně ztuhnout.Zdobíme šlehačkou.
Autor: isindy (Ivana) | |
Datum vložení: 03.09.2010 07:28 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz