Těsto:
225 g hladké mouky
40 g krupicového cukru
40 g rozpuštěného vlahého másla
1 dl mléka
2 žloutky
10 g čerstvého droždí
citronová kůra
rozinky
Sirup:
50 g cukru
125 ml vody
lžíce rumu
Krém:
1/4 l mléka
rovná lžíce maizeny (dala jsem víc a bylo to moc husté)
30 g cukru
vanilka (měla jsem esenci)
2 žloutky
Ozdoba:
plátky mandlí
Z droždí, vlažného mléka, cukru a trošky mouky uděláme kvásek. Do vykynutého přidáme vše ostatní, vypracujeme hladké nelepivé těsto a necháme 2x vykynout (= po prvním kynutí opět promícháme a necháme znovu kynout). Může nám pomoci domácí pekárna.
Formičky na bábovičky vymažeme máslem, těsta dáme jen do poloviny, hodně nabyde a necháme vykynout. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C do zrůžovění. Mezitím svaříme vodu s cukrem na sirup a po zchladnutí přidáme rum. Horké upečené bábovičky polijeme sirupem a necháme vychladnout.
Na krém smícháme mléko, cukr, vanilku a maizenu a za stálého míchání necháme na mírném plameni zhoustnout. Do odstaveného horkého zašleháme žloutky.
Bábovičky polijeme vlažným krémem a posypeme praženými plátky mandlí.
Podle francouzského receptu na chaussons.
Autor: zizala (Jaroslava Oumarová) | |
Datum vložení: 04.09.2010 19:55 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz