TopRecepty.cz

Vohrnoušky II - se švestkami a pudingem


Vohrnoušky II - se švestkami a pudingem

Suroviny

500 g hladké mouky 00
500 g polohrubé mouky výběrové
200 g mouky Zlatka
200 g cukru krupice
sůl
60 g čerstvého droždí
2 lžíce rumu
4-5 žloutků
150 g másla
50 g sádla
50 g Hery
500-600 ml mléka (dle potřeby)
švestky
1 vanilkový puding
2 lžíce cukru krupice
400 ml mléka
Na potření:
rozpuštěné máslo
rum

Postup

Smícháme sypké přísady do mísy. Zvlášť v míse dáme do vlažného mléka zmladit droždí.V suché směsi uděláme důlek, droždí do něj vlijeme a poprášíme shora troškou mouky. Necháme pracovat.Do misky dáme žloutky, rum a rozpuštěný tuk, který s trochou mléka rozmícháme. Pak zpracováváme těsto do vláčné hmoty a během kynutí několikrát propracujeme.Hned po vypracování těsta uvaříme puding obvyklým způsobem, jen s menším množstvím mléka. Nalijeme ho na nějaký tácek, aby byl asi v 1,5 cm vrstvě a necháme ho ztuhnout.Vykynuté těsto rozdělíme na dílky a roztáhneme rukama na placičku.Na každou dáme lžičku zchladlého pudingu a na něj řeznou stranou položíme půlku švestky. Tu mírně zatlačíme do těsta, tím se zvednou okraje, které pak k sobě spojíme.Klademe je vedle sebe na vymaštěný plech a mezi sebou jednotlivé kousky promazáváme máslem. Na plechu je pak necháme ještě nejméně 20 minut nakynout. Upečeme dozlatova a po upečení, ještě horké, je potřeme rozpuštěným máslem s rumem.

autor Autor: yanull (J@na)
Datum vložení Datum vložení: 05.09.2010 08:33

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz