Piškotový plát
punčovina
marmeláda
citrónová poleva
čokoláda
Upečeme piškot - 4 vejce a 16 dkg cukru vyšleháme do pěny. Přidáme 4 lžíce oleje a 16 dkg hladké mouky s 1/2 prášku do pečiva.
Piškotový plát nakrájíme na tři díly. První díl pokapeme rumem, potřeme marmeládou, pak dáme vrstvu punčoviny, opět potřeme marmeládou a přiložíme druhý plát piškotu. Řez je politý rumovou polevou a ozdoben čokoládou cik-cak.
Punčovina je směs odkrojků z dortů, které se rozdrobí, přidá se 1 lžíce citrónové šťávy, rum, pro děti dávám šťávu z kompotu nebo sirup. Rozmícháme a přidáme krém a marmeládu. Krém není podmínkou. Přidáme oranžové potravinářské barvivo. Uděláme hustou, ale vláčnou směs. Pokud uděláme punčovinu řídkou přidáme drobečky z dětských piškotů.
Autor: hanahcotton (Hanka Svatušková) | |
Datum vložení: 05.09.2010 19:03 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz