1 kefír (0,5 l)
1/2 l výběrové mouky
0,4 l mletého cukru
3/4 dcl oleje
lžička jedlé sody
3 lžičky kakaa
2 hrsti hrozinek
2 hrsti sekaných vlašských ořechů
Všechny suroviny důkladně smícháme a nalejeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáče. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180° - 200°C přibližně 30 minut. Když se koláč začne odlepovat od okraje, zkusíme do středu zapíchnout páratko. Když se koláč na páratko nelepí, tak je hotový. Hotový koláč na závěr pocukrujeme.
Varianta II.
Nepoužijeme-li ořechy a hrozinky, vychladlý koláč vodorovně rozkrojíme, potřeme pikantní marmeládou a koláč slepíme dohromady. Koláč můžeme polít čokoládovou polevou.
Autor: Jitka a Vlastik | |
Datum vložení: 25.03.2008 18:07 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz