30 dkg hladké mouky
125 g ztuženého pokrmového tuku
16 lžic piva
jablka
strouhanka
rozinky
skořice
cukr
máslo
Z mouky, piva a tuku vypracujeme na vále vláčné těsto. Když se lepí, přidáme ještě trochu mouky. Vytvoříme bochánek, podsypeme moukou a na 30 min. přikryjeme horkým kastrolem.Potom těsto rozpůlíme, podsypeme polohrubou moukou a vyválíme na tenkou placku. Poklademe oloupanými a na tenké plátky nakrájenými jablky, posypeme mletou skořicí, rozinkami, strouhankou a hodně pocukrujeme.Potom těsto srolujeme, dáme na plech s pečícím papírem a potřeme máslem. To samé uděláme s druhou polovinou těsta.Pečeme v troubě při 180°C do růžova. Hotový štrůdl dobře pocukrujeme, necháme vychladnout a porcujeme.
Autor: Jitka a Vlastik | |
Datum vložení: 25.03.2008 18:36 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz