4 téměř přezrálé banány
citron na zakápnutí
Na krém:
1 polévková lžíce fruktozy
špetka muškátového oříšku
špetka skořice
100 g hladké mouky
2 dcl mléka
Zralé banány oloupáme a rozmačkáme na kaši, zakápneme citronem, aby nezhnědly (já použila šťouchadlo na brambor.kaši).
Připravíme si krém - do mouky vlijeme mléko, (vodu), přidáme ořech a skořici s cukrem. Mícháme do podoby krému, pokud je to řídké, přidáme mouku, pokud moc husté, zředíme mlékem.
Jakmile vznikne hladký krém, rozmícháme do něj banánovou hmotu a promícháme.
Na sporák si dáme vařit větší hrnec s vodou, kam vložíme v menším hrnci krém s banány. Velmi pomalým varem vaříme krém do zhoustnutí. Mně stačily 2 hodiny, v původním receptu jsou hodiny 3, což je ale podle mě zbytečně moc. Navíc si lze udělat zkoušku, jako při tuhosti džemu – kousek vyndáme na talířek a necháme zchladnout. Po ochutnání nesmíme už cítit mouku a měl by být sice měkký, ale kompaktní.
Vhodnou formu vymažeme kouskem másla, nalijeme uvařený koláč a necháme zchladnout. Pak vyklopíme a nakrájíme na kostky.
Zdroj: vlastní výstřižky
Uvádím množství v původním receptu, ostatní je stejné – i postup je jinak stejný – 8 banánů,
Na krém - 1 dcl mléka, 160 g cukr moučka, 300 g pšeničné mouky, voda dle potřeby – asi 1 dcl)
Možná by se to nechalo urychlit v parním hrnci, nevím.
Autor: spagetka | |
Datum vložení: 25.09.2010 16:20 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz