Korpus:
3 vejce
60 g cukru
60 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
20 g kakaa
2 lžíce oleje
Krém:
500 ml bílého jogurtu
2 vanilkové cukry
500 ml šlehačky
2 ztužovače
100 g hořké čokolády
100 g Margot čokolády
1 želatinový ztužovač za studena
Piškot: Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej a opět prošleháme, mouku smícháme s pedopem a kakaem a přidáme ke žloutkům, promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Vylijeme do vymazané a vysypané moukou dortové formy vel. 24cm a dáme do vyhřáté trouby na 180 st. péct cca 10 min. Po upečení necháme vychladit. Piškot položíme na tác a okolo dáme umytý rám dortové formy.
Krém: Jogurty smícháme s cukrem, šlehačky ušleháme se ztužovačem, čokolády nahrubo nastrouháme. Do připraveného želat. ztužovače přidáváme jogurt, řádně smícháme, přidáme šlehačky a nakonec čokoládu. Naneseme na piškot, pokapaný rumem a dáme přes noc vychladit.
Navrch jsem postrouhala Ledové kaštany s trochou hořké čokolády. Můžete ozdobit jak chcete, je výborný.
Autor: JancaLokajova | |
Datum vložení: 26.09.2010 16:02 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz