4-5 jablek
200 ml bílého jogurtu (nebo kysané smetany)
2 vejce
1 lžíce oleje
1,5 kelímku polohrubé mouky
1 kypřicí prášek do pečiva
3/4 kelímku krupicového cukru
citronová kůra
máslo na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání plechu
Perníková drobenka:
6 vrchovatých lžic nastrouhaného tvrdého perníku
6 lžic krupicového cukru
50 g másla
Jablka i se slupkou nakrájíme na centimetrové plátky.Jako odměrka poslouží kelímek od použitého 200 g jogurtu nebo zakysané smetany.Jogurt, vejce, olej, prosátou mouku s kypřicím práškem, cukr a citronovou kůru vymícháme v hladké těsto a necháme 10 minut odstát.Mezitím si připravíme drobenku ze strouhaného perníku, cukru a másla. Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 170 °C.Do připraveného plechu nalijeme těsto, poklademe jablky, zasypeme drobenkou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
Pekla jsem v pekáčku a není to ono, opravdu doporučuji plech :-(.
Autor: aanet3 (Anet Adamiková) | |
Datum vložení: 29.09.2010 12:52 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz