Korpus:
2 vejce
60 g cukru moučka
1 lžíce oleje
2 lžíce mléka
60 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
Tvarohový krém:
1 měkký tvaroh (nebo zakysaná smetana, hustý bílý jogurt)
1 šlehačka
1 sypká želatina
50 ml horké vody
cukr (podle chuti)
Jahodová vrstva:
500 g jahod (mražené, kompotované či čerstvé)
1 sypká želatina
50 ml horké vody
cukr (podle chuti)
Na dozdobení:
šlehačka
cukrová poleva
ovoce
Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.Vejce ušleháme s cukrem do hustého krém. Všleháme olej, mléko a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.Těsto přelijeme do dortové formy, vložíme do trouby a pečeme na 180 °C přibližně 15-20 minut, zkusíme špejlí.Na tvarohový krém ušleháme do tuha šlehačku, všleháme cukr a tvaroh.Do hrníčku nalijeme horkou vodu, vsypeme želatinu, necháme nabobtnat za občasného zamíchání, jakmile začne lehce tuhnout, všleháme do tvarohové směsi.Směs nalijeme na vychladlý korpus a dáme chladit do ledničky.Na jahodovou vrstvu rozmixujeme jahody, osladíme podle chuti cukrem moučka.Do hrníčku nalijeme horkou vodu, vsypeme želatinu a necháme nabobtnat za občasného zamíchání. Jakmile začne lehce tuhnout, všleháme do jahodové tresti.Jahodovou směs nalijeme na částečně ztuhlou tvarohovou vrstvu a vše necháme vychladit a ztuhnout v lednici, nejlépe do rána. Poté zdobíme šlehačkou, cukrovou polevou, ovocem.
inspirace na www.urybicky.cz, upraveno
Autor: isindy (Ivana) | |
Datum vložení: 30.09.2010 06:53 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz