6 vajec
6 lžic pískového cukru
1 lžička jedlé sody
3,5 lžíce práškového kakaa
3 lžíce polohrubé mouky
Krém:
200 ml mléka
3 lžíce polohrubé mouky
1 žloutek
250 g másla
1 vanilkový cukr
3 lžíce moučkového cukru
2,5 lžíce práškového kakaa
Celá vejce vyšleháme s cukrem. Pomalu do pěny zamícháme mouku smíchanou s kakaem a jedlou sodou. Vzniklou hmotu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, který jsme potřely rozpuštěným tukem. Plát pečeme v troubě předehřáté na 175°C asi 15 až 20 minut. Ještě teplý plát srolujeme i s podkladovým papírem.
Krém: z mléka a mouky uvaříme hustou kaši, po zchladnutí vmícháme žloutek. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny a potom po částech zašleháme vychladlou kaši. Krém rozdělíme na 2 poloviny, jednu necháme bílou a druhou obarvíme kakaem. Vychladlý plát rozvineme, potřeme bílým krémem na něj pak rozetřeme tmavý. Špejlí krém několikrát projedeme, aby se propojily a udělaly mramorování. Roládu srolujeme a necháme pořádně ztuhnout.
Autor: kucerova45 (Eva Kučerová) | |
Datum vložení: 03.10.2010 20:07 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz