250 ml mléka
30 g droždí
80 g třtinového cukru
100 g másla
2 vejce
125 g hladké celozrnné pšeničné mouky
125 g hrubé mouky
2 hrstičky plátkových mandlí
14 blum
1 BIO vanilkový cukr
lžička skořice
Asi polovinu mléka odlejeme do mističky a přidáme droždí se lžící cukru, rozmícháme a dáme na teplé místo kynout. Mezitím nakrájíme máslo na menší kousky a dáme do mísy, přisypeme zbytek cukru, vejce, mléko a mouku. Ušleháme ručním šlehačem. Vlijeme kvásek a vypracujeme řidší těsto. To pak ještě necháme kynout 30 minut.
Mezitím si omyjeme, přepůlíme a vypeckujeme blumy.
Předehřejeme troubu na 170 stupnů a vytřeme si plech, na něj dáme polovinu těsta, naskládáme blumy, zasypeme mandlemi, vanilkovým cukrem a skořicí. Pokryjeme druhou polovinou těsta a vložíme do trouby. Pečeme asi 40 minut.
Inspirace v Apetitu 2006/5, upraveno.
Koláč je krásně šťavnatý a křehoučký, krásně v něm vyniknou ty mandličky.
Autor: teniska (Lucie) | |
Datum vložení: 06.10.2010 19:31 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz