Buchta:
4 vejce
200 g cukru
200 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
100 ml oleje
100 ml mléka
Krém:
2 zakysané smetany
1 šlehačka
1 vanilkový cukr
Vršek:
1 l vody
120 g cukru
2 vanilkové pudinky
2 citronové tangy
Utřeme 4 žloutky s cukrem, přidáme mouku, prášek do pečiva, olej, mléko a a vyšlehaný sníh z bílků. Vše promícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Buchtu dáme péci do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů. Buchta je upečená, když se začnou okraje odlupovat od plechu.
Potom smícháme zakysané smetany s vyšlehanou šlehačkou a cukrem a natřeme na vychladlou placku.
V kastrůlku si uvaříme vodu s cukrem, do které pak přidáme puding a tang. Mícháme, dokud není hmota vychladlá a poté nalijeme na buchtu, necháme v ledničce vychladnout.
Autor: Pisjutynka | |
Datum vložení: 09.10.2010 15:49 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz