125 g jemné hořké čokolády
3/4 l mléka
80 g škrobové moučky
80 g cukru
Omáčka:
1/2 vanilkového lusku
3/4 l mléka
1 lžíce škrobové moučky
3 lžičky cukru
kakaový prášek podle chuti
1.čokoládu nastrouháme. V míse smícháme 4 lžíce studeného mléka se škrobovou moučkou, tak aby vznikla hladká směs.
2. V hrnci se silným dnem uvedeme do varu zbytek mléka s čokoládou. Přidáme cukr. Pak přilijeme směs mléka se škr. moučkou a za důkladného míchání uvedeme do varu. Potom rozdělíme do misek a necháme vychladnout.
3.Na omáčku vyškrábneme polovinu vanilkového lusku a dřeň důkladně utřeme s 3 lžícemi mléka, škr. moučkou a cukrem. Zbytek mléka uvedeme do varu.
4. Vmícháme vanilkovou hmotu. Omáčku necháme přejít varem, nalijeme do konvičky a uložíme do chladu. Flameri vyklopíme na dezertní talířky a polijeme vanilkovou omáčkou. Podle chuti posypeme kakaem.
Autor: bagous | |
Datum vložení: 13.10.2010 20:16 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz