42 g čerstvého droždí
250 ml mléka (dle potřeby)
50 g cukru
2 žloutky
70 g másla (nebo Hery)
500 g polohrubé mouky
1 špetka soli
Dále:
1 vejce na potření
med
Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.Z droždí, mléka a 2 lžiček cukru zaděláme kvásek.Cukr, tuk a žloutky utřeme do světlé pěny a osolíme. Přidáme mouku a vykynutý kvásek.
Zpracujeme v tužší těsto, které necháme kynout asi 1 hodinu.Z těsta nakrájíme kousky, ze kterých vyválíme tenké proužky a ty stáčíme do spirály. Tvary přeložíme na plech a potřeme rozkvedlaným vejcem.Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut, aby byly dozlatova.Teplé jidáše pokapeme medem a podáváme.
![]() |
Autor: Zdenka +++ |
![]() |
Datum vložení: 13.10.2010 21:16 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady