1 vejce
1 lžíce moučkového cukru
1 kelímek smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr
Vajíčko rozklepni a do dvou misek odděl bílek od žloutku. V jedné misce ušlehej bílek na tuhý sníh. Umyj metly a v druhé misce rozšlehej žloutek s moučkovým cukrem. Šlehej, dokud hmota nezbělí asi 3 minuty. Opět umyj metly. Ve třetí misce ušlehej smetanu ke šlehání na hustou šlehačku a vmíchej do ní vanilkový cukr. Pak přimíchej ke žloutkové hmotě šlehačku a nakonec sníh. Použij na to šlehač zapnutý na nejnižší obrátky. Malé kelímky naplň hmotou a dej je do mrazničky. Když zmrzlina částečně ztuhne (asi za 1 hodinu) zapíchej do středu dřívka. Polárky nech do druhého dne zmrazit v mrazáku.
Před podáváním nech na 15 minut v chladničce a půjdou krásně vyndat z kelímků.
Autor: olly14 | |
Datum vložení: 15.10.2010 07:37 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz