4 vejce
80 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
80 g strouhaných vlašských ořechů
250 ml smetany na šlehání
1 ztužovač do šlehačky
Na ozdobu:
bílá čokoládová poleva
hnědá čokoládová poleva
polovina jader vlašských ořechů
V míse vyšleháme do pěny oddělené žloutky s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. Zvlášť ušleháme z bílků tuhý sníh a stěrkou jej zapravíme do žloutkové hmoty.Nakonec vmícháme strouhané ořechy a vzniklé těsto rozetřeme na plech s plátem pečicího papíru.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C po dobu 10-20 minut.Upečený plát necháme na plechu mírně vychladnout. Opatrně jej pak překlopíme spodní stranou nahoru na pracovní plochu, na čistý papír na pečení. Z povrchu upečeného plátu sejmeme původní papír.Mezitím vyšleháme smetanu se ztužovačem. Na upečený plát pak naneseme vrstvu našlehané smetany a plát pomocí pečicího papíru zarolujemePovrch rolády ozdobíme bílou a tmavou čokoládovou polevou. Než poleva zatuhne, zatlačíme do ní poloviny jader ořechů.
Inspirace: časopis Recepty
Autor: bagous | |
Datum vložení: 15.10.2010 22:55 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz