TopRecepty.cz

Jablková bábovka s vůní skořice a rumu


Jablková bábovka s vůní skořice a rumu

Suroviny

80 g másla
150 g cukru krystal
1 skořicový cukr
1 kypřící prášek do pečiva
2 vejce
200 g zakysané smetany
300 g polohrubé mouky
4 jablka
2 lžíce rumu
1 lžíce mléka
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání

Postup

Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Změklé máslo a všechny cukry ušleháme do světlé pěny. Zašleháme zakysanou smetanu, vejce a 1 lžíci rumu.Přidáme nastrouhaná jablka a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.Vše přendáme do bábovkové formy.Formu přikryjeme alobalem a pečeme na 170 °C (horkovzduch) asi 40 minut, poté alobal sundáme a dopečeme vršek dozlatova. Pro jistotu zkusíme špejlí, zda se těsto již nelepí.Smícháme lžíci rumu a lžíci mléka. Teplou bábovku vyklopíme a potřeme mlékem s rumem.

autor Autor: isindy (Ivana)
Datum vložení Datum vložení: 15.10.2010 23:06

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz