TopRecepty.cz

Božtěšický koláč


Božtěšický koláč

Suroviny

1/4 l vody
200 g cukru
125 g Hery (1/2 kostky)
400 g polohrubé mouky
špetka soli
2 vejce
1 prášek do pečiva
čerstvé jahody

Žmolenka:
200 g polohrubé mouky
100 g cukru či dle chuti
olej nebo máslo

tuk
mouka

Postup

Krátce svaříme vodu, cukr, Heru a trošku soli. Poté vychladíme. Do ještě teplé směsi přidáme mouku s práškem do pečiva a vejce. Promícháme v těsto a vylejeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe řídce ovocem a posypeme žmolenkou. Pečeme ve středně teplé cca 180°C a předehřáté troubě do růžova. Zkusíme špejlí.

Tento koláč se jen rozplývá, je velice jemný. S čerstvými jahodami je nejlepší. Proč řídce ovocem? Protože kdyby se dalo ovoce nahusto, koláč by se rozpadal, jak je jemný.

autor Autor: Pajaska
Datum vložení Datum vložení: 16.10.2010 02:51

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz