1/4 l vody
200 g cukru
125 g Hery (1/2 kostky)
400 g polohrubé mouky
špetka soli
2 vejce
1 prášek do pečiva
čerstvé jahody
Žmolenka:
200 g polohrubé mouky
100 g cukru či dle chuti
olej nebo máslo
tuk
mouka
Krátce svaříme vodu, cukr, Heru a trošku soli. Poté vychladíme. Do ještě teplé směsi přidáme mouku s práškem do pečiva a vejce. Promícháme v těsto a vylejeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe řídce ovocem a posypeme žmolenkou. Pečeme ve středně teplé cca 180°C a předehřáté troubě do růžova. Zkusíme špejlí.
Tento koláč se jen rozplývá, je velice jemný. S čerstvými jahodami je nejlepší. Proč řídce ovocem? Protože kdyby se dalo ovoce nahusto, koláč by se rozpadal, jak je jemný.
Autor: Pajaska | |
Datum vložení: 16.10.2010 02:51 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz