Korpus:
80 g krupicového cukru
3 vejce
1 vanilkový cukr
80 g hladké mouky
2 lžíce kakaa
Náplň:
250 g másla
60 ml Griotky
400 ml mléka
1 vanilkový pudingový prášek
100 g krupicového cukru
Na ozdobení:
100 g čokolády na vaření
30 g tuku Omega
čokoládové zdobení
Vejce s cukry vyšleháme do pěny, vařečkou zamícháme mouku s kakaem, rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péci do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme 8 minut, vychladlé podélně rozřízneme na čtyři stejné pruhy.
Krém: z mléka, pudingového prášku s cukrem uvaříme hladký puding. Do vychladlého po částech zašleháme máslo a polovinu griotky.
Druhou polovinou griotky pokapeme pruhy, které potom spojíme krémem na sebe, krémem potřeme vrch a boky, necháme hodinku v lednici ztuhnout. Potom celé polejeme čokoládou, kterou jsme ve vodní lázni rozpustili s tukem a posypeme zdobením po vrchu.
Autor: kucerova45 (Eva Kučerová) | |
Datum vložení: 16.10.2010 17:44 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz