4 hrnky hladké mouky
1 lžička soli
1,5 hrnku vlažné vody
4 lžíce olivového oleje
solamyl na podsypání
Do větší mísy prosijeme mouku a za stálého míchání přidáme vodu. Vznikne lepivé těsto, do kterého po lžících přidáme olej, každou lžíci pečlivě zapracujeme.Těsto vypracujeme v hladkou hmotu a necháme přikryté potravinovou fólií 2 hodiny odpočinout v lednici.Z těsta vyválíme na pracovní ploše tenké placky, téměř průhledné (na fotce je vidět prosvítající kruhy podložky). Podsypáváme solamylem.Plníme jako jiné záviny zvolenou náplní, zabalíme a pečeme 15-20 minut na 200°C.
Phillo (filo) těsto - je původem z Řecka, kam ho ale přivezli Turci. Řekové ho dnes používají téměř na všechno. Díky jeho neutrální chuti můžete plnit čímkoli.
Na sladkou náplň můžete použít například jablka se skořicí a na slanou náplň šunku, sýr a bazalku.
Autor: isindy (Ivana) | |
Datum vložení: 16.10.2010 18:17 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz