250 g změklého másla nebo jiného tuku např. Hery
240 g moučkového cukru
3 lžíce citronové šťávy nebo rumu
4 větší vejce
370 g polohrubé mouky
1/2 lžičky mleté skořice
1 prášek do pečiva
1 velká sklenice višní 700 ml nebo 2-3 malé sklenice kompotu
1 plnější lžička Solamylu nebo Maizeny
trochu 100% tuku např. Omega na vymazání formy nebo olej
2 lžíce hrubé mouky na vysypání
Višně z kompotu necháme okapat, vypeckujeme je, posypeme Solamylem a promícháme.
Tuk, cukr a citronovou šťávu třeme - šleháme do zhoustnutí a postupně, vždy po jednom, zašlehaváme vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva a skořicí a nakonec vmícháme do těsta. Polovinu těsta dáme do vymazané a vysypané formy, středem dáme višně, snažíme se do takové prohlubně v těstě, aby se višně nedotýkaly formy. Zakryjeme druhou polovinou těsta. Bábovku vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme zhruba 40 - 45 minut. Po upečení ji ještě chvíli - 10 minut, necháme ve formě a vyklopíme. Bábovku po vychladnutí buď pocukrujeme nebo potřeme čokoládovou polevou. Po odležení je bábovka vláčnější.
S tímto receptem jsem se setkala už ve více časopisech.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 17.10.2010 20:16 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz