4 vejce
100 g cukru krupice
100 ml oleje
100 ml mléka
100 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
5 jablek
50 g cukru krupice
lžička citronové šťávy
skořicový cukr
Jablka okrájíme a nastrouháme na jemné nudličky, pocákáme citronovou šťávou.
Žloutky ušleháme s cukrem do hladkého, téměř bílého krému, který znásobí svůj objem. Poté všleháme olej a mléko a vmícháme prosátou mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva.
Těsto nalijeme na menší plech s vyššími okraji, vyložený pečícím papírem a pečeme na 150°C asi 10min.
Mezitím si ušleháme bílky se špetkou soli, všleháme cukr. Jablka vyždímáme a vmícháme opatrně do sněhu, aby "nespadl".
Jablečný sníh navrstvíme rovnoměrně na předpečený korpus a dopečeme na 150°C, dokud povrch nezezlátne.
Hotový moučník posypeme skořicovým cukrem.
Autor: isindy (Ivana) | |
Datum vložení: 19.10.2010 00:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz