TopRecepty.cz

Perníkový závin


Perníkový závin

Suroviny

Těsto:
600 g hladké mouky
100 g másla
250 g moučkového cukru
4 lžíce medu
3 vejce
1 lžíce perníkového koření
1 lžička jedlé sody
1 špetka soli
Náplň:
švestková povidla
sušené švestky (namočené v alkoholu, posekané)
rum
vlašské ořechy
Dále:
1 vejce na potření
žmolenka (nemusí být)

Postup

Z ingrediencí na těsto vypracujeme vláčné těsto, zabalíme do fólie a necháme ho 12 dní odležet v lednici.Pak rozdělíme na 4 díly, každý díl vyválíme a potřeme povidly, na ně naskládáme švestky a posekané ořechy.Zavineme, potřeme rozkvedlaným vejcem a můžeme posypat žmolenkou.Pečeme na 160 °C asi 30-40 minut. Necháme vychladnout a dobře zabalené ještě několik dní odležet.

autor Autor: zizala (Jaroslava Oumarová)
Datum vložení Datum vložení: 21.10.2010 05:55

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz