Perník:
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek krystalového cukru
1 prášek do perníku
1 lžíce kakaa
1/4 hrnku oleje
mléko
Poleva:
1 čokoláda na vaření 100 g
50-100 g másla
Z mouky, cukru, prášku do perníku, kakaa, oleje a mléka vypracujeme řidší těsto.Nalijeme jej na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme na 185 °C cca 30 minut.Poleva: Do většího hrnce dáme vodu, na to posadíme menší hrnec tak, aby se vody nedotýkal.Do něj nalámeme čokoládu, přidáme máslo a mícháme tak dlouho, než se čokoláda s máslem nad párou spojí.Po rozpuštění čokolády potíráme upečený perník.
Autor: mikaca (Michael Kácl) | |
Datum vložení: 22.10.2010 13:38 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz