1 kg polohrubé mouky
1 kostka droždí (40 g váženého droždia)
1 malá lžička soli
1 lžíce cukru
1 lžíce husího sádla
3 vaječné žloutky
sezam na posypání
Múku preosejeme a pomocou ostatných surovín pripravíme kysnuté cesto s pridaním husacej masti.Necháme vykysnúť a následne vyklopíme na dosku, rozdelíme na polovicu a bochníky necháme este chvilku kysnúť.Následne si z kazdého bochníka vyvaľkáme ručne 4 korbáče, ktoré následne spletáme ako vianočku. Z tohto množstva cesta nám vzniknú dve chaly.Nakoniec potrieme žĺtkom z vajec a posypeme statočne sezamom.Pečieme v predhriatej rúre na 220 cca 45 - 50 minút.
Barches, čiže chala sa pripravuje v dvoch kusoch jedna na piatok vecer a druhá na sobotu. Sábes začína v piatok večer pri západe slnka zapálením sviečok v šábesových svietnikoch, odriekaním motlitby a požehnaním nad vínom v /kidush/ pohári.
Autor: Moshe (Moshe Otter) | |
Datum vložení: 22.10.2010 15:30 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz