Těsto:
4 vejce
8 polévkových lžic moučkového cukru
8 polévkových lžic polohrubé mouky
2 lžíce prosátého kakaa
3 lžíce rumu
Náplň:
1 balení šlehačky v prášku
150 ml studeného mléka
Zdobení:
mandarinky
opražené mandle (nebo dle vlastní fantazie)
Cesto: Zltka s cukrom vymiešame do peny. Postupne pridávame múku a kakao. Zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vyložený pečiacim papierom a pečieme v trúbe na 180 stupňoch/15 minút. Cesto aj s papierom zosunieme na dosku a ked vychladne, papier odstránime. Cesto po šírke nakrájame na plát široký 15 cm, 11 cm a zvyšok. Formu na srnčí chrbát vystelieme 15 cm plátom a pokvapkáme rumom. Plnka: šľahačku v prášku zmiešame s mliekom a ušľaháme do tuha. Slahačkou naplníme formu na srnčí chrbát, vystlanú kakaovým cestom. Vrch pokryjeme plátom cesta o šírke 11 cm a vložíme do chladničky najmenej na 2 hodiny vychladiť. Hotový a vychladený šľahačkový tunel vyklopíme na podnos a ozdobíme. Krájame na rezy o hrúbke 1,5 cm.
Zdroj: recept mám od kamarátky. Zvyšok cesta môžeme použiť do kokosových guličiek alebo do punčových zákuskov.Príprava je pomerne jednoduchá a rýchla.
Autor: Meszarosovabolya | |
Datum vložení: 24.10.2010 09:47 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz