5 vajec
200 g přírodního cukru
1/4 l arašidového oleje
1/4 l vaječného likéru
300 g polohrubé mouky (může být i špaldová, ale pak už není tak žluťoučká)
1 prášek do pečiva
1 vanilkový pudink
tuk
mouka
čokoládová poleva tmavá
Z bílků tradičně vyšleháme tuhý sníh, žloutky třeme s cukrem, olejem a likérem do hladka, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva a zlehka vmícháme sníh, pečeme ve vymaštěné a moukou vysypané formě v troubě vyhřáté na 170°C, než se okraje bábovky oddělí od formy (je zaručeně propečená a nemusí se do ní píchat špejlí)
Po vychladnutí polijeme polevou
Originální recept je bez polevy, ale teprve kontrast s hořkou čokoládou té bábovce dodá šmrnc
Autor: Kralka005 (Ivana Králová) | |
Datum vložení: 24.10.2010 16:58 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz