600 g nakyslých jablek
350 g hnědý cukr
100 g vlašských ořechů
100 g rozinek nebo brusinek
3 vejce
450 g polohrubé mouky
2 prášky do perníku
2 lžíce arašidového oleje
papír na pečení
100 g másla
70 g práškového cukru
70 g kakaa
Omytá jablka zbavíme jádřince a oplodí, i se slupkou na hrubo nastrouháme, zasypeme cukrem a necháme 10 min stát, aby pustily šťávu, přidáme vejce, rozinky, ořechy, olej, promícháme a po částech přidáme mouku promíchanou s práškem, rychle nalijeme na plech vyložený papírem a pečeme při 160°C asi 45 minut.
Vychladlý polijeme polevou a ozdobíme ořechy
Vše na polevu nad párou dobře promícháme, můžeme přidat lžíci mléka na zjemnění.
Díky jablkům zůstane dlouho vláčný.
Autor: Kralka005 (Ivana Králová) | |
Datum vložení: 24.10.2010 18:13 |
Domácí vánočka | |
Tvarohová štola | |
Vánoční tvarohová štola | |
Vánočka Moniky Absolonové | |
Čokoládová poleva od... | |
Nadýchaný hrnečkový perník | |
Chutné vafle | |
Bílková poleva na perníčky | |
Máslový krém na vánoční... | |
Štafetky |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz