1 l 33% sladké smetany
6 ks plátkové želatiny
3 lžíce cukru krupice
24 g vanilkového cukru (3 sáčky, nebo 6 lžic cukru krupice)
4 vanilkové lusky (není nutné)
Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme vanilkový cukr a cukr krupice a smícháme. Do směsi můžeme přidat také čerstvě vyškrábaná zrnka z vanilkového lusku a vanilkové lusky.Vaříme na velmi mírném ohni za stálého míchání. Směs nesmí vřít, udržujeme teplotu okolo 80 °C.Do 4-5 lžic studené vody namočíme plátky želatiny asi na 3 minuty, aby nabobtnala, a potom ji vyždímáme.Želatinu přidáme do teplé mléčné směsi a mícháme, dokud se nerozpustí. Naplníme do sklenic.Necháme ztuhnout v ledničce alespoň po dobu 6 minut.Před podáváním ozdobíme ovocem nebo čokoládou.
Zdroj: taliansky recept. Je viacero variant prípravy.
Autor: Meszarosovabolya | |
Datum vložení: 26.10.2010 08:02 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz