TopRecepty.cz

Panna Cotta


Panna Cotta

Suroviny

1 l 33% sladké smetany
6 ks plátkové želatiny
3 lžíce cukru krupice
24 g vanilkového cukru (3 sáčky, nebo 6 lžic cukru krupice)
4 vanilkové lusky (není nutné)

Postup

Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme vanilkový cukr a cukr krupice a smícháme. Do směsi můžeme přidat také čerstvě vyškrábaná zrnka z vanilkového lusku a vanilkové lusky.Vaříme na velmi mírném ohni za stálého míchání. Směs nesmí vřít, udržujeme teplotu okolo 80 °C.Do 4-5 lžic studené vody namočíme plátky želatiny asi na 3 minuty, aby nabobtnala, a potom ji vyždímáme.Želatinu přidáme do teplé mléčné směsi a mícháme, dokud se nerozpustí. Naplníme do sklenic.Necháme ztuhnout v ledničce alespoň po dobu 6 minut.Před podáváním ozdobíme ovocem nebo čokoládou.

Poznámka

Zdroj: taliansky recept. Je viacero variant prípravy.

autor Autor: Meszarosovabolya
Datum vložení Datum vložení: 26.10.2010 08:02

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz