Kynuté těsto:
20 g čerstvého droždí
300 ml mléka
3 polévkové lžíce krystalového cukru
300 g polohrubé mouky
1 žloutek
60 g Hery (rostlinný tuk na pečení)
špetka soli
tuk na vymazání formy
Náplň:
150 g mletého máku
200 ml mléka
1 balení vanilkového cukru
2 lžíce drcených sušenek
mletá skořice
strouhaná citronová kůra
Na obložení:
500 g hrušek
50 g mandlí
moučkový cukr na posypání
V miske zmiešame droždie so 100 ml vlažného mlieka, 1 PL cukru a 1 PL múky. Necháme vykysnúť. Zvyšok múky preosejeme do misy, pridáme zvyšný cukor a vlažné mlieko, rastlinný tuk izbovej teploty, štipku soli,kvások a vypracujeme vláčne cesto a necháme 30 minút vykysnúť. Navlhčenou rukou cesto roztlačíme vo forme a necháme ešte chvíľu vykysnúť. Mak nasypeme do vriaceho mlieka, primiešame vanilínový cukor, citronovú kôru, škoricu a podľa potreby zahustíme sušienkami. Makovú zmes natrieme na cesto, na ňu uložíme umyté a na plátky pokrájané hrušky a posypeme mandľami, pokrájanými na špalíčky. Pečieme v trúbe na 180-tich stupňoch 20-25 minút,necháme vychladnúť a pokrájame.
Zdroj: Nový čas pre ženy Extra č. 3/2010. Recept som máličko poupravila, miesto mandľových lupienkov som použila Bio mandle, pokrájané na špalíčky.
Autor: Meszarosovabolya | |
Datum vložení: 26.10.2010 17:55 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz