TopRecepty.cz

Kecaný koláč (Kleckslkuchen)


Kecaný koláč (Kleckslkuchen)

Suroviny

500 g polohrubé mouky
80 g cukru krupice
100 g másla (Héry)
1 špetka soli
2 žloutky
1 kostka droždí
250 ml mléka
Nádivka:
tvaroh
mák
marmeláda
jablka
Drobenka:
polohrubá mouka
cukr krupice
1 vanilkový cukr
1 žloutek
máslo

Postup

Uděláme z mléka, droždí a trochu cukru kvásek. Necháme ho vzejít.Zapracujeme ostatní suroviny, zaděláme kynuté těsto a necháme vykynout.Poté rozválíme na 1 velký plech a 1 kulatý, necháme trochu nakynout. Těsto nesmí být moc vysoké, když se hotový koláč rozkrájí, musí být nádivka vyšší než těsto.Na těsto dáváme lžící malé kopečky nádivky (všech druhů), které pravidelně střídáme.Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 35 minut, podle své trouby.

Poznámka

Češi tomu říkají německý koláč a Němci naopak český koláč, tak nevím, co je pravda.

autor Autor: Irrena (Irena Gajdošová)
Datum vložení Datum vložení: 29.10.2010 11:52

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz