500 g chlebové pšeničné mouky nebo pšenično žitné
75 g másla
2 vejce
75 g cukru
30 g prášku do pečiva
230 ml mléka
sultánky
ořechy
kokos
1 vejce na potření
Všechny suroviny důkladně promísím, na pomoučeném vále vytvořím placku vysokou 3-4 cm, tvořítkem o průměru minimálně 4 cm vykrájím bochánky.Položím na plech, potřu nahoře rozšlehaným vejcem a nechám asi 20 minut vychladit v lednici.Potom v troubě vyhřáté na 220°C peču 10-15 minut (12 minut a jsou do zlatova).Výborně chutnají rozlomené a potřené ostružinovým nebo jahodovým džemem.
Při pečení vyběhnou pěkně do výšky, nemusíte se bát, že se vám na plechu slepí, i když jsou blíž u sebe.
Autor: kupec-48 (Ivan Bárta) | |
Datum vložení: 31.10.2010 15:22 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz