15 dkg sušeného mléka
15 dkg moučkového cukru
2 lžíce medu
2 lžíce oleje
mandlová příchuť (podle chuti)
3 lžíce vody
Všechny suroviny si smícháme dohromady nejprve měchačkou a nakonec propracujeme dobře rukou. Různé mléko a cukr jinak sají a tak třeba přidáte podle potřeby ještě jednu lžíci vody.
Do marcipánu můžete přidat jakoukoli potrav. barvu a hurá na to. Marcipán po zpracování ztuhne vždycky, pokud dělám marcipán na potah, do lednice nedávám vůbec, ale rovnou dort potahuji. Pokud si jej dělám dopředu, zabalím a dám do lednice. Před dalším použitím zahřeju v mikrovlnce a znovu propracuji. Z téhle hmoty lze dělat cokoli - potahovat dorty, figurky, kytičky... Já na ukázku přikládám foto dortu.
Autor: Ivousek (Ivana) | |
Datum vložení: 04.11.2010 11:13 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz