300 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
150 g ztuženého tuku
1/4 l tmavého piva
Náplň:
6-8 jablek
cukr moučka
vanilka
skořice
ořechy
na másle osmažená strouhanka
rozinky namočené v pivu (asi 1 dl)
Dále:
1 vejce na potření
rozpuštěný plátek másla na potření
Glazura:
pivo (které zbylo po namočení rozinek)
1 lžička medu
plátek másla
Mouku prosijeme, tuk nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme pivo a sůl a zpracujeme v bochánek. Ten necháme opočinout 20 minut pod nahřátým kastrůlkem.Bochánek rozdělíme na 2 díly, každý vyválíme na tenkou placku.Placku pomašlujeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou, poklademe plátky jablek, posypeme cukrem, skořicí, vanilkou a ořechy.Přidáme vymačkané rozinky, stočíme do závinu, potřeme rozkvedlaným vajíčkem a pečeme do růžova asi 45 minut.Horký závin potřeme glazurou( vše provaříme na kamnech asi 10 minut, až se část vody odpaří a glazura mírně zhoustne).Když se glazura vpije a udělá voňavý lesklý nátěr, pocukrujeme cukrem moučkou.
Autorhttp://www.gurmanka.cz.I když je tu spousta závinů s pivem, neodolala jsem a recept jsem přidala, protože díky té glazuře je jedinečný.
Autor: jajine | |
Datum vložení: 05.11.2010 14:31 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz