250 g polohrubé mouky
150 g másla
50 g cukru moučka
1 vejce
3 jablka
2 hrušky
citronová šťáva
1 lžíce škrobové moučky
3 lžíce cukru krupice
Drobenka:
150 g mletých vlašských ořechů
100 g másla
100 g hrubé mouky
100 g cukru moučka
1/2 lžičky skořice
rum
Z mouky, másla, cukru a vejce zpracujeme těsto, které necháme odležet 2 hodiny.Jablka a hrušky oloupeme, vykrájíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Zakapeme citronovou šťávou, zasypeme škrobovou moučkou a krupicovým cukrem a promícháme.Z ořechů, másla, hrubé mouky, cukru moučky, skořice a několika kapek rumu uděláme drobenku. Těstem vyložíme tukem vymazanou dortovou nebo koláčovou formu (dávala jsem do dortové o průměru 22 cm), propícháme vidličkou a 10 minut zapečeme.Zapečený korpus naplníme jablky s hruškami, zasypeme drobenkou a pečeme dalších 35-40 minut.
Zdroj-příloha Ona dnes
Autor: jajine | |
Datum vložení: 07.11.2010 19:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz